Klub chovateľov čínskych chocholatých psov - Príhovor
Choď na obsah Choď na menu
 

Príhovor

 

Vítam Vás na oficiálnych stránkach Klubu chovateľov čínskych chocholatých psov.

Dátum 27.09.2006 si určite bude pamätať veľa chovateľov tohto plemena. V tento deň sa začala písať história vzniku ich samostatného klubu. Jeho názov je: Klub chovateľov čínskych chocholatých psov. Dovtedy patrili „čínania“ pod Klub chovateľov málopočetných plemien. Členská zakladňa sa natoľko rozšírila, že sa už len tažko dalo hovoriť o malopočetnom plemene a tak sa chovatelia a majitelia rozhodli založiť si vlastný klub.

Opísať povahu „číňana“ nie je vôbec jednoduché. Ich láska k človeku je nekonečná. Sú veľmi priateľskí, milí a hraví. Majú citlivú a oddanú povahu. Milujú spoločnosť ľudí a chcú byť v tesnom kontakte s akýmkoľvek členom rodiny. Všeobecne je čínsky chocholatý pes typickým rodinným psom. Platí, že čím viac ľudí a čím viac lásky, tým lepšie. Na druhej strane sú učenliví, poslušní a majú chuť pracovať. Majú radi vychádzky aj cestovanie. Našli svoje uplatnenie aj v pretekoch agility a začínajú si budovať svoje postavenie v canisterapii. Dosť veľký zážitok sme mali aj pri sledovaní „číňanov“ na coursingovej dráhe. Bežali s obrovským nasadením a zvládli dráhu určenú pre veľkých chrtov… Každý člověk si v nich nájde to svoje a budú preňho skvelými spoločníkmi…

Dúfam, že na klubovej stránke nájdete všetky potrebné informácie, v prípade akéhokoľvek hlbšieho záujmu nás neváhajte kontaktovať.
Predseda